Elk jaar meer Hortensia!

Elk jaar meer Hortensia!

Juni is op en top hortensia tijd. Daarom is de Hydrangea macrophylla, ofwel Bolhortensia of Boerenhortensia met extra veel bloemen van 9 tot 16 juni extra voordelig.

Hortensia’s, ze bloeien weer! 

Het is onvoorstelbaar hoeveel grote kleurrijke bloemen Hortensia’s weten te produceren. Bij Boerenhortensia’s gaat de bloei gemakkelijk 8 tot 10 weken aaneengesloten door. Zeker als je geregeld wat plantenvoeding toevoegt blijven hortensia’s goed op kracht. De exemplaren – die deze week in de aanbieding zijn – doen het op elke plek. Je kunt ze zelfs in de volle zon zetten (tot 25 graden). Hou dan extra goed het vochtpeil in de gaten. 
 

Hydrangea macrophylla: extra mooie grote bloemen

Bij GroenRijk tref je een zeer sterke variant aan van de Hydrangea macrophylla. Deze Boerenhortensia geeft een zee van volle en zeer grote bloemen. Groeigeluk verzekerd als je twee simpele tips toepast:

  1. Water, water en nog eens water (dat goed weg kan lopen).
  2. Geregeld meststof toevoegen, volgens de aanwijzing op de verpakking.


Elk jaar meer Hortensia 

Het klinkt raar, maar voor een rijke en krachtige Hortensia moet je er vooral de snoeischaar inzetten. Doe dat in het voorjaar. In het najaar kun je eventueel wel uitgebloeide bloemen wegknippen. Veel mensen vinden de plant echter minstens zo mooi als ze zich in herfstkleuren tooit. Zij laten de bloemen gewoon zitten tot het voorjaar. Intuïtief doen ze daarmee het beste. De bloemen bieden zowel de plant als insecten bescherming tegen winterkou.


Water is weelde bij Hortensia’s

Hydrangea zijn dorstige planten (hydra = water). Niet vreemd als je ziet hoeveel bloemen ze een zomerlang voor je produceren. Een of twee keer per week een dompelbad is het schoonheidsgeheim voor Hortensia’s in pot of schaal. Ga je op vakantie of heb je gewoon wat minder tijd om ze in de gaten te houden? Zet je Hydrangea macrophylla dan in de volle grond in de halfschaduw. Dat scheelt een slok op een borrel!

Kortom: Voor mooie Hortensia’s hoef je geen kenner te zijn. Het is gieten en genieten!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mini kerstboom: Picea glauca ‘Conica’

Heb je een tiny house? Of vind je het leuk om dit jaar niet één maar meer bomen neer te zetten? Voor een Conica vind je altijd een plekje. Picea glauca ‘Conica’, ofwel tafelkerstboom is een dwergvorm van de witte spar ofwel Canadese spar. GroenRijk heeft ze al vanaf 17 cm. De kegelvormige boompjes zijn mooi compact. Buiten wordt deze boom ongeveer 2 meter hoog. Hoe je je boom succesvol naar buiten verhuist lees je hieronder.


Tafelkers...

Lees meer...
Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

Groene kerst

Wil je al vroeg in december een natuurlijke kerstboom optuigen? Dan is de Nordmann-spar (Abies nordmanniana) een goede keuze. Hij blijft lang groen, dus van een kale boom en een vloer vol naalden, nog voor de kerstdage...

Lees meer...
Helleborus niger 'Christmas Carol'

Tijdens de donkere dagen schitteren de liefelijke witte bloemen van de Helleborus niger 'Christmas Carol'. De plant blijft compact met frisse groene blaadjes en veel bloemknoppen. Bij GroenRijk staat deze winterse sfeermaker nu voor je klaar.

Licht in de duisternis

In het seizoen waarin weinig planten bloeien, pakt de Helleborus juist het podium. Daarom is dit dan ook een populaire plantensoort. De eerste soorten, zoals de Helleborus...

Lees meer...