De Chinese roos, een extreme eyecatcher

De Chinese roos, een extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus moscheutos 'Extreme' vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

 

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensis). De Moscheutos 'Extreme' is met 1 tot 1,5 meter een vrij laagbloeiende hibiscussoort die enorme schotelvormige bloemen vormt met een diameter van wel 20 cm. Deze heester komt pas vanaf juli tot volle bloei en toont je tot de eerste nachtvorst in de herfst haar geweldig grote kleurrijke bloemen. Ze is vorstbestendig, verliest in de winter wel haar diepgroene bladeren, maar die komen in het voorjaar gewoon weer terug.

 

Hoofdrol in je tuin

Vooral in een bak of pot op je terras of balkon komt deze Hibiscussoort mooi tot haar recht. Maar ook in je tuin in de volle grond is ze met haar grote kleurige bloemen een extreme eyecatcher. Gun haar daarom een opvallende rol. Zet haar in de halfschaduw of op een lekker licht plekje, maar zorg wel dat ze goed is afgeschermd voor de wind en in de winter niet in vochtige grond staat. Bijen en vlinders brengen graag een bezoek aan de verleidelijke bloemen in verschillende kleuren.

 

Lekker lang doorbloeien

Als je lang wilt genieten van de bloemen van de Hibiscus moscheutos 'Extreme', volg dan deze tips voor een optimale bloei:
•    Plant de heester in je tuin in voedingsrijke, goed doorlatende grond.
•    Geef deze hibiscus tijdens de bloei regelmatig wat extra mest. Planten in pot houden in de bloeiperiode wel twee keer per maand van wat vloeibare plantenvoeding.
•    Geef haar vooral in de eerste maanden regelmatig water. Daarna heeft ze geleidelijk minder nodig, maar laat de grond vooral niet uitdrogen.
•    Uitgebloeide bloemen kun je voorzichtig weghalen.

 

Lastige keuze

De 'Extreme' heeft veel kleurrijke ondersoorten die allemaal wel een opvallend plekje in je tuin of op je terras verdienen. Zo geeft bijvoorbeeld de 'Extreme Pink' je diep rozerode bloemen, de 'Extreme Fireball' knalrode schotelbloemen en de 'Extreme Jolly Heart' heeft helder witte bloemen met een rood hartje. Succes met kiezen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...