Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' bloeit uitbundig

Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' bloeit uitbundig

Tussen de grote bladeren van de kamerplant Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' groeien regelmatig lekker veel grote aronskelk-achtige witte bloemen. Deze jungleplant is luchtzuiverend, makkelijk in onderhoud en past op verrassend veel plekken in je huis. 

 

Veel ‘lepeltjes’

Oorspronkelijk komt de wilde Spathiphyllum vooral voor in het Amazonegebied in Zuid-Amerika waar ze op de bodem van het regenwoud groeit. De gekweekte soort valt dankzij haar grote, wat geribbelde diepgroene bladeren en witte aronskelk-achtige bloemen gelijk op in je huis. Vanwege de vorm van het witte bloemblad wordt ze ook wel lepelplant genoemd. De bijzondere Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' heeft een mooie matgroene kleur, geeft lekker veel bloemen, groeit relatief snel en wordt zo’n 100 tot 110 cm hoog.

 

Overal thuis

Het leuke van de Spathiphyllum is dat je haar op verschillende plekken in huis kunt zetten, zolang ze maar niet in direct zonlicht staat. Plaats haar daarom wat verder van het raam. Ze doet het zelfs goed in de schaduw en ook in de badkamer heeft ze het prima naar haar zin. Met haar grote bladeren zuivert zij ook nog eens op elke plek de lucht voor je. De stijlvolle witte bloemen aan lange steeltjes kunnen weken tot wel maanden lang bloeien. Als je haar goed verzorgt, komen er na enkele maanden gewoon weer nieuwe bloemen op!

 

Lekker makkelijk

  • De Spathiphyllum is gek op water. Als je daar rekening mee houdt en deze tips volgt, blijf je lang van haar genieten. 
  • Houd de wortelkluit altijd wat vochtig. Als de bladeren wat slap gaan hangen, geef je waarschijnlijk te weinig water.
  • Deze jungleplant houdt er, vooral in de wintermaanden, van als je haar af en toe besproeit met de plantenspuit.
  • In de lente en zomer doe je de lepelplant om de 6 tot 8 weken plezier met wat plantenvoeding voor bloeiende kamerplanten in het gietwater.
  • Kleuren de bladeren geel? Dan krijgt de plant mogelijk te veel zonlicht. Als de bloemen groen kleuren, krijgt ze juist te weinig licht.
  • Was je handen even als je bladeren hebt beetgepakt. Deze plant is licht giftig.

 

Verpotten of scheuren

De Spathiphyllum 'Sweet Lauretta' heeft na zo’n twee tot drie jaar behoefte aan een grotere pot. Het liefst doe je dit in de lente. Je kunt er ook voor kiezen om de kluit te scheuren: dan heb je gelijk twee prachtige planten!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...